esmaspäev, september 02, 2024

Tilk tõrva meepotis!

Eile ma käisin hommiku poole Rakveres. Sattusime Kristiga täpselt koolirahu välja kuulutamise ajal, millest me midagi ei teadnud, aga see oli äge!

Lahe oli keskväljakul olla.

Sattusime ka politseiauto pokrisse, nahhaal, nagu ma olen! 😂

Seda ma olin tõesti esimest korda. Ei olnud päris hea tunne. Natuke kõhe oli mõelda neile, kes päriselt peavad seal istuma...

Aga politseitädi oli tore ja vahva! Jutustas nende turvaülikonnast ja ei pannud isegi minu ratastooli tähele! Sain ka kuulikindlat kiivrit pähe proovida, mis oli jube raske! 

Laadal oli ka mõnus käia. Kuigi mitte midagi peale saiakeste ei osanud osta.

Aga aga aga... Ma läksin Rakverre mitte pulli tegema, vaid näitust ära tooma. Mul oli nö tööpäev. Mul oli hea meel, et näitus oli pikenenud mõne päeva võrra.

Eelmise nädala keskel me veel rääkisime, et kuna ma võin järgi tulla. Otsisime mõlemale sobivat päeva. Jäi pühapäev. Mina olen palju öelnud, et mina tahan ka näituse maha võtmise juures olla, et näha kuidas mu maalid pakitakse. Minu meelest on see igati loogiline ja normaalne värk. See, mis Kristi esimesena ja mina teisena nägin, ületas kõik mu ootused pakkimisest... Maalid olid  justkui koti visatud, mitte pandud... Täpselt selline tunne jäi nagu maalid visati eest ära... Näitus oli maha võetud juba enne minu saabumist ja viidud üle tee hotelli garderoobi, mida me ei leidnud esimese hooga ülessegi! 
Mõned maalid olid kottide ja kohvri kõrvale jäetud täiesti lahtiselt... Ma arvan, et kui nii mõnigi oleks tahtnud, oleks võinud ka nt üks minu kõige väärtuslikumaid ja paremaid maale "Naine" olla praegu kellegi seinal... Ja mina oleks taga ajanud... 
See oli minu jaoks üks järjekordne õppetund... Esiteks - ei või jätta näituse ära toomist mingile tähtsale päeva, kui on palju möllu ja keegi ei tea, mis keegi teeb. Teiseks - ma lähen nüüd iga kord ise, täpselt samal päeval, kui on maha võtmine. 
Jah, "Naeratus suveöös" algus ja avamine oli väga väga armas! Aga just lõpp, see pakitud maalide nägemine tumestas kõik muu... Ka pärast näitust on mul vaja uute näituste jaoks hoida! Võimalik, et keegi tahaks millalgi mõnda maali ära osta... Lõppude lõpuks, maalimine on töö ja ma ei usu, et ükski kunstnik sooviks et tema töödega nii ümber käidaks... 

Kommentaare ei ole: